Verwarming

Maar liefst 70% van de energiekosten uit een gemiddeld gezin gaan
naar het verwarmen van de woning.

5 jaar garantie

Viessmann  biedt 5 jaar garantie op elke ketel of wartmepomp met een Vicare aansluiting

Nieuwe generatie Vitiodens 2XX

Supermodern design, display-regeling boven of onderaan de ketel, standaard geïntegreerde wifi...

De specialist in verwarming in de ruime regio rond Brugge & Knokke

Voor de verwarming van uw woning kunt u een keuze maken uit verschillende warmtebronnen zoals cv- ketels en het gebruik van radiatoren, vloer- en wandverwarming, warmtepompen, …

Elke woning biedt andere verwarmingsmogelijkheden en met ons professioneel advies stellen wij, in overleg met u en rekening houdend met uw persoonlijke voorkeur, het beste, meest rendabele en meest duurzame verwarmingsplan op voor uw woning. Wij werken samen met verschillende betrouwbare partners zodat elke installatie zijn functie vervult en zorgt voor dat knusse warmtegevoel in uw huis.

Uw woning kan op verschillende manieren de gewenste warmtegraad bekomen dankzij,

Gas of stookolie

Heel wat huishoudens worden op dit moment verwarmd dankzij deze fossiele brandstoffen. Het is bovendien ook veel goedkoper dan het gebruik van elektriciteit. Hoewel het verbranden van stookolie, propaan- of aardgas minder milieuvriendelijk is dan andere verwarmingsmogelijkheden, kunt u er wel voordeel bij doen omdat de prijs voor deze fossiele brandstoffen geregeld schommelen. U kunt uw voorraad dus aanvullen wanneer de prijzen het meest gunstig zijn. Bovendien wordt bij de verbranding van stookolie elke druppel benut. Er gaat dus niets verloren.

U dient ook te weten dat een ketel op stookolie meer onderhoud vereist dan een ketel op aard- of propaangas.

Bij BV Pieters Anthony kan u heel gemakkelijk een afspraak voor het onderhoud van uw ketel aanvragen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en respecteren uw opgegeven tijdsspanne. Tevens kunt u zich ook opgeven voor een automatische jaarlijkse controle van uw stookolieketel. Zo hoeft u er zelf niet meer aan te denken en doen wij dit voor u.

Wand- en vloerverwarming

De aangename en comfortabele stralingswarmte en het gebrek van radiatoren aan de wanden, trekt heel wat gezinnen over de streep om te kiezen voor vloer- en/of wandverwarming.

Een buizennet wordt in uw vloer- en/of wand geplaatst (In het keuzemenu bij ‘realisaties’ kunt u over dit onderwerp enkele afbeeldingen bekijken). Warm water stroomt door het buizennet en de vloer of wand straalt deze warmte uit. Deze verwarmingsmogelijkheid is gunstig voor uw verbruik doordat deze werkt op basis van lage watertemperaturen. Een voldoende geïsoleerde woning is wel een vereiste anders gaat de warmte verloren.

U kunt vloerverwarming op 2 verschillende manieren integreren in uw woning: nat of droog.

De buizen worden bij de natte methode eerst bevestigd op een isolerende ondergrond en dan rechtstreeks in de chape geplaatst. Vanwege de gunstige kostprijs wordt vaak voor deze methode gekozen alhoewel het bij renovatieprojecten zorgt voor een hoge vloeropbouw.

Bij het droge principe worden de buizen in een voorgevormde constructie geplaatst en afgedekt met een metalen plaat. Hierdoor krijgen de buizen voldoende bewegingsruimte om te krimpen of uit te zetten. De metalen plaat die de afsluiting van de buizen voorziet, zorgt bovendien voor een goede geleiding van de warmte.